Riga

Det vart helt galet enkelt att hitta hit, typ följ vägen och så vart vi framme vid ett fallfärdigt ruckel som stod över hela vägen. Visade sig vara en övergiven (ja tror åtminstone de) tullhus och sedan så var vi i Lettland. Bara efter att ha spenderat en dag här så märker man vissa skillnader, det är lite sämre vägar (ungefär svensk standard) och det är lite dyrar som exempel.

Själva Riga är annars betydligt större än de städer vi vart i hittills och det märks, är en helt annan atmosfär, liv och rörlighet här än om man jämför med Vilnius. Vi kom juh fram hyffsat tidigt så efter en snabb dusch på hotellet så stack vi ut och gjorde stan, bokstavligt talat. Man kan väl säga att vi satte nivån när vi beställde in 1.5l Sangria som fördrink till middagen, följde sedan upp med schyst middag bestående av räkor, bläckfisk, musslor och fisk som jag inte kan uttala. Vidare för att kolla in solnedgången och steka med en flaska bubbel på sky bar (grym utsikt från 26 våningen), drack ryska drinkar på ett kafe deluxe liknande uteställe för att till sist avsluta vår uterunda på något danshak där de hade riktigt dåliga gogo-dansare, snygga men kassa på att dansa.

Utelivet här suger dock om man vill ut och klubba, det flesta vi pratat med säger åk till Palanga eller vänta in helgen men de vill juh inte vi.

Kommentera