hejdå Vilnius, labas Palanga

Så har vi nu lämnat Vilnius och hamnat i Palanga istället, efter att ha tittat på kartan så bestämde vi oss, ganska impulsivt och snabbt att vi drar hit. Stället ligger någon mil utanför Kleipeda och är enligt google iallafall the shit att vara på under sommaren. Har inte hunnit undersöka så mycket närmare men de hade en riktigt schysst bar-gata med en jäkla massa resturanger och barer iallafall och stranden såg inte dum ut alls även om de blåste lite kallt idag för att bada.

Resan hit gick utan problem, efter att ha börjat dagen med lite pannkakor så satte vi oss i bilen och drog iväg. Motorvägen vart rena drömmen och med en march hastighet på 130 så gick de snabbt att komma hit. Hotellet vi har hittat har ioförsig ingen jacuzzi bredvid sängen men rummet är sjukt stort, det är nybyggt, fräsht, minibar och en pool nånstans som jag inte hittat ännu. Vinet är iallafall inhandlat så det får bli att leta upp poolen så vi kan förfesta där innan vi ger oss ut och klubbar lite.

Själva stan är annars ganska liten. Typ en huvudgata finns men den är å andra sidan fylld med olika stånd där de säljer allt från godis till öl och krimskrams. Tänk er en vanlig statsfestival i sverige fast gånger 10…och sen att den håller på under hela sommaren och allt är sjukt billigt.

Lägger upp lite bilder som jag plåtat under dagen, bla från bostadskvarteter man går igenom när man går från vårt hotell till centrum, lite halvtrist kanske men jag hade förväntat mig så mycket skabbigare än vad de är…överlag så är Litauen betydligt fräshare och finare än vad jag nånsin hade trott.

Kommentera