Burnout på bildäck sen hamnade vi i tjeckien

Så har då äntligen resan påbörjats och vi är just nu i ett regnigt och grått Tjeckien men vi börjar från början .
Per kom förbi och hämtade upp mig i sigge, resans vrålåk som är en Citroen C1 och redan när vi körde på båten i Trelleborg visade han sig på styva linan och trots idogt gasande av Per så rörde vi oss inte en centimeter, sedan kom den välbekanta doften av bränt gummi och ett skratt senare kunde vi parkera och leta upp vår hytt. Båten mellan Trelleborg och Rostock är ingen höjdare men då vi tog nattfärja var det rätt lagom att knäppa en öl och en liten whiskey innan det var dags att somna till båtens rullande, de gungade friskt även innan ölen och whiskeyn!

Framme ca 06:30 i Rostock satte vi fart och sigge började beta av autobahn mil som om de vore ingenting. Dimman låg tät, molnen nära marken och regnet hängde i luften som på ett tecken att nu jäklar ska ni få uppleva  östtyskland på riktigt! Strax utanför Leipzig svängde vi av Autobahn och körde in på en hyfsat stor väg enligt kartan men är det något jag lärt mig så är det lita inte på kartor, vi hamnade ioförisg rätt till slut men vilken väg, asfalterad ko-stig är nog bättre benämning och det var smalt, krokigt och gick både uppför och nerför så vi var tvungna att köra på tvåans växel. Tills dess försvar så var det dock helt riktigt vackert och vi sparade nog en mil eller två.

I Plasy så hittade vi ett fint ”litet” kloster som vi spanade in, var i ganska stort behov av renovering men det var mäktigt nu och jag kan bara drömma om hur mäktigt det måste varit när det var i sin fulla prakt. Nu är vi framme i Plzeň och trots att det regnar så får de bli att gå ut och testa ölutbudet och försöka se lite av stan.

Kommentera