Till havs

Vaknade exakt 07.30 av att högtalarna sprakade till och Mikael, resturang/hotell managern önskade oss en god morgon och att frukosten var redo. Märkte ganska snabbt att vågorna gick höga och att båten rullade så det var ingen kö till varken frukost eller lunch. Min ena rumskamrat kände av det hela och blev inte bättre förren efter ett besök hos doktorn där han fick en klisterlapp att sätta bakom örat, själv har jag klarat mig bra men i samband med Jesper gick till doktorn så valde jag att ta en tablett i förebyggande syfte, har ju ändå köpt sjösjuketabletter och det finns roliga saker än att må dåligt.

Vi är mitt ute i ingenstans och havet gör att man känner sig liten. Förutom ett par sjöfåglar som håller oss sällskap så varken ser eller hör man något liv, ja förutom ett par delfiner som kom på blixtvisit och lyckades försvinna igen innan jag hann få upp kameran. Dagen har med andra ord varit väldigt lugn och vi har varvat att äta med att hämta ut utrustning, mer mat och sedan föreläsningar innan det är dags för mer mat. Jag kommer som sagt både bli bortskämd och tjock på den här resan för maten är fantastisk och portionerna är lika stora som många.

Det blir enligt plan minst en heldag till på sjön innan vi når nordvästra Falklandsöarna. Känns avslappnat och skönt här på båten men de ska bli kul att se land och framför allt få röra på sig, om en val eller albatross svänger förbi så kanske jag ändrar mig dock.

Kommentera