Till havs igen

Vi hade en plan att svänga förbi och besöka Sydorkneyöarna men de är tydligen fortfarande omgivna av packis så vi har fått tänka om, istället siktar vi på Sydshetlandsöarna och närmare bestämt Elephant Island. Majoriteten av öarna är tydligen fortfarande täcka av packis men Elephant Island borde gå bra, det är dock ca 2.5 dagar innan vi nåt dit så vi får helt enkelt se.

Vår expeditionsledare, kapten och övriga crew gör ett helt fantastiskt jobb och det är bara att titta tillbaka på antalet landstigningar vi gjorde i Sydgeorgien som bevis på det. Många av landstigningarna har varit i tveksamt väder men med ett grymt sammansvetsat team så har det gått bra och jag är både nöjd och tacksam.

Föreläsningar om både djur, natur och historias varvas med mat och foto/videoredigering vilket gör att dagarna går förvånansvärt fort och ikväll anordnades även en välgörenhetsauktion för att samla in pengar till Sydgeorgiens Anti-rått program. Bill (Mannen som gör de dagliga teckningarna) är en av guiderna skötte det hela och var som klippt och skuren för rollen. Han skämtade, hetsade, hittade på historier löpande vilket gjorde att de kändes som man var på en stand up show och inte en auktion.

Själva sakerna som såldes var ju ren skräp men det var inte poängen, poängen var att samla in pengar för att se till att Sydgeorgien blir av med sina råttor och det märktes tydligt att vi passagerare har lite olika budget, exempelvis gick Ocenwide flaggan för över €600. Totalt samlade vi in över €2200 vilket är ett behövligt men mer kan behövas.

Credits Bill Smith

Kommentera