Sista natten

Sista passagen igenom Drakes sund förflöt lugnt och stilla och vi är till och med framme före tidtabellen vilket gjorde att vi tog en tur förbi Staten Island. Fler fåglar, pingviner och klippor vilket de känns som jag redan checkat av gjorde mig måttlig taggad på det hela. Jag hade hellre svängt förbi Kap Horn men Chile vägrar släppa in oss i landet tyvärr. Som jag förstod det och de behöver inte vara rätt så hade de inte varit några problem om vår kapten hade var Chilenare eller om vi hade utgått från Chile, nu utgick vi från Argentina och kaptenen är ryss å nej, vi var helt enkelt inte välkomna.

Även om vi kom fram tidigt så kan vi inte gå iland i Ushuaia tidigare, vår lots är beställd till 01.00 så dagtid blev de fågelskådning och lugnt under dagen men kvällen desto bättre.

Kvällen spenderades med en avskedsskål tillsammans med kaptenen och så klart avtackning till besättning och guider. George (Foto/video guide) hade tagit sig tid till att använda filmklipp som vi passagerare hade tagit och slängt ihop en liten film samt Neill (Foto guide) hade satt ihop ett bildspel av hans favoritbilder från denna resan. Självklart fick vi en kopia som ni kan se de nedan.

I takt med att de äldre trappade av satt vi ”unga” kvar, över ett par drinkar så diskuterades resan, vad som hade varit bäst och sämst och allt där i mellan men en sak var vi alla överens om, resan har varit fantastisk! Själv har jag svårt att sätta ord på de, jag har inte lyckats bearbeta allt jag varit med om den senaste tiden ännu.

Georges edit av våra filmklipp
Bildspel med Neills favoritbilder
Credits Bill Smith

Kommentera