Lugnare sjö så vi tvättar

Ännu en morgon där man väcks av att Mikael nästan irriterande piggt och glatt önskar en god morgon. Märks tydligt att sjön är lugnare nu och att man börjar få sjöben då det är betydligt mer folk uppe idag.

Med mina 40-år är jag bland de yngsta här men som tur är så delar jag som sagt hytt med Jesper och Morten som förutom att vara i samma ålder har samma dåliga humor och dessutom har samma intresse av naturen och däggdjuren vilket gör att det fungerar väldigt bra. Många andra på den här resan är ”birders” och de brinner verkligen för det, från tidig morgon till sen kväll står de på däck med kikare och kameror som förmodligen kostar mer än vad den här resan kostade för att lyckas fånga någon obskyr liten fågel på bild. Efter att ha gjort de sällskap någon timme så måste jag dock erkänna att det är rätt kul och de är jäkligt bra på att hitta djuren, hur små fåglarna än må vara.

Fortfarande inte sett någon val dock, däremot kom en albatross och gled förbi, stort avstånd och skakande av kyla gjorde dock att bilden blev suddig men men, jag får väl ett nytt försök imorgon.

Vi har dock varit duktiga idag, inför vår kommande landstigning på Falklandsöarna så har vi tvättat, skrubbat, dammsugit och än en gång tvättat och skrubbat våra kläder. Av förklarliga skäl är de livrädda för invasiva arter och vi har gjort vårt bästa för att få allting rent. Inte ett sandkorn finns nu i varken skor eller kläder och jag känner mig redo för att gå i land.

Kommentera