Drakes sund

Vi har vänt norrut igen och även om vi har närmare 3 dagars segling innan vi når Ushuaia känns det som jag redan stämplat ut. Besättning och guider gör sitt yttersta för att hålla oss sysselsatta och fågelskådarna står som vanligt på däck men jag känner mig rätt färdig. Jag spenderar merparten av tiden i loungen, spelar kort, pratar med folk och dricker te.

När jag bokade resan misstänkte jag att medelåldern skulle vara hög, det är trots allt en ganska dyr och speciell resa men att medelåldern skulle vara 69 trodde jag aldrig. Den äldsta är en dam från Holland som är 87, det är lika galet som häftigt och ja, hon var med på alla landstigningar! Som tur är är vi ett gäng lite yngre även om vi inte heller är särskilt unga.

Framåt kvällen så gick vi in i Drake sund, hyffsat känt för sitt tuffa vatten och till väster om oss har vi en orkan och till öster om oss en storm men där vi är, här är de nästan spegelblankt. Nä, spegelblankt var att ta i för då vi försökte spela Jenga så rasade tornet innan vi ens hann börja spela så lite svall med tillhörande gungningar är de men de lever inte upp till sitt rykte.

Credits Bill Smith

Kommentera