Dags att gå ombord

Det är dags att lämna Puerto Madryn och för att komma till båten behöver man gå ut längs en lång pir och känslan av att vandra här var annorlunda, lite som ”dead man walking” fast på ett bra sätt. Solen i ryggen, shorts, linne, flipflops och så ryggsäcken såklart. Igår var jag på valsafari och på morgonen idag så snorklade jag med sjölejon, lifes good helt enkelt. De andra passagerarna är dock annorlunda mot mig, de kommer med stora resväskor och var utklädda som modeller för fjällräven eller Northfaces senaste kollektion. De tittade konstigt på mig, jag tittade konstigt på dom. Varför i hela friden klä upp sig som du ska på tur när vi endast ska gå ombord på båten? Båten är för övrigt helt ny, riktigt fin om än lite stor (170 passagare) och jag delar hytt med Jesper och Morten. Två stycken danskar som är i ungefär samma ålder som mig så vi bildar en skandinavisk hytt, de här kommer bli bra

Båten lägger ut och jag är äntligen på väg att fullfölja en gammal dröm men innan dess så är det dags för obligatorisk säkerhetsövning, på med flytvästen, ta med överlevnadsdräkten och leta upp din livbåt. Trots att vi bara har två livbåtar så var det förvånansvärt många som gick fel så att vi övade var nog helt klart en bra ide.

Efter säkerhetsövning och introduktion är det dags för middag. För att göra det enkelt så var de buffe idag men övriga dagar kommer vara 3-rätters middag och både frukost och lunch-buffe, jag kommer bli tjock här. Kaptenen sätter kurs mot Falklandsöarna medan vi äter och börjar lära känna varandra, vi ska trots allt dela hytt i tre veckor.

Kommentera