Antarktis, Cuverville Island och Neco Bay

Vaknade upp till ett Antarktis som visade sig från sin bästa sida. Lugn sjö och blå himmel under tiden som vi seglade uppför Gerlache strait som är fantastiskt vackert med sina höga, snöiga bergstoppar, isväggar och glaciärer. Vårt mål var Cuverville Island med dess koloni av åsnepingviner.

Framme på plats så blev det att spänna på snöskorna och bara vandra runt och njuta av både naturen och djurlivet. Vi tog även en gummibåtstur där vi förutom imponerande isberg lyckades se Weddelsäl, Krabbätarsäl och Leopardsäl. Småkul att Krabbätarsäl inte äter krabbor, de äter krill men jag förmodar att det är så det kan gå när man namnger efter utseende.

Eftermiddagen spenderades i Neco Bay, fler isberg, pingviner och sälar. Min ögon fastnade dock mest på glaciärerna som är ofattbart stora och majestätiskt blå i solljuset. De sträcker sig från långt in på land till rakt ut i havet och plötsligt hör man ett högt knakande, brakande och sen en smäll med efterföljande muller, då vet man att nya isberg har skapats.

Vattnet är kristallklart, runt nollan i temperatur men det stoppade inte oss, ett par tappra från att ta oss ett litet dopp. Det var kallt men inte så kallt som jag förväntade mig och lagom till att jag dök ner i vattnet så dök det upp ett par pingviner i vattnet, minnesvärt helt klart men tveksamt om det kan räknas som jag simmat med pingviner nu? Tillbaka på skeppet så bjöds det på varm choklad med rom, bra avslutning på en riktigt bra dag!

Tror ni mig inte? Ja men då kan ni få återuppleva min ”simtur” då den blev förevigad av ett par gäster

Självklart ett par stillbilder också…

Kommentera